Fedmeoperation i Udlandet – En successhistorie!

Kære maveopereret.

Du har truffet dit livs vigtigste beslutning, hvad angår dit helbred og liv. Du har naturligvis mange bekymringer om hvordan livet bliver efter operationen, det havde jeg også.

Bliver der nogen komplikationer? Hvad kan jeg spise? Hvor meget? Hvad med det sociale? Vil jeg stadig være sulten? Vil maden stadig fylde meget i min hverdag uden jeg nu kan indtage noget? Overlever jeg operationen? Hvor hurtigt taber jeg mig? Holder vægttabet osv osv osv.

Jeg traf beslutningen i foråret efter mange forgæves forsøg med forskellige kure/kostomlægninger, privat diætist og personlig træner osv.

Jeg har stor mental styrke og ved alt om ernæring, derfor var det frustrerende igen og igen skulle smide gammel og ny garderober ud og erkende at jeg igen tabte. Jeg valgte at tage ansvaret for mig selv og min familie så vi alle kunne bliver en stor bekymring mindre, den Ultimative løsning som aldrig kan gøres om!

Dermed besluttede jeg mig for at skulle leve et nyt liv, hvor jeg ikke længere vil kunne styres af mad, kunne bevæge mig bedre, få mere energi, spare masser af penge på madbudgettet osv osv osv.

Jeg valgte den hurtige løsning og betalte www.kirugirejser.dk 74000kr., så arrangerede de alt for mig, og fik mig godkendt til en operation i Belgien, ved doktor Dilleman, inkl. fly og hotel mm. 7de juni rejste jeg fra Ålborg og 8de juni kl.1300 fik jeg en gastric bypass operation, om den kan du hente masser af info på nettet, bla hos kirurgirejser, www.fedmeoperationer.dk eller Google dig frem.

Jeg var fuld orienteret og blev for øvrigt guidet fantastisk af El-kher fra kirurgirejser.

Dr Dilleman har lavet pr den 8de juni, igennem 10 år, over 8000 fedmeoperationer, og har efter mine oplysninger kun mistet 2 patienter, den ene som ikke holdt sig fastende op til operationen og den anden som var så livsfarlig overvægtig at han ikke kunne overleve mange dagen uden operationen.

Jeg kender ikke statistikken blandt de skandinaviske kiruger, men jeg er sikker på at de også er yderst kompetente, så risikoen for patienter med en BMI under 60 vil være mikroskopisk, sammenlignet med andre store operationer eller f.eks. en fødsel.

Operationen tog ca.45 minutter og jeg vågnede umiddelbar efter operationen, var naturligvis lidt groggy pga narkosen, kunne godt mærke at der havde været ”nogen” inde i min mave, plastrene på de 5 sår strammede lidt, og jeg havde en del gas i maven (maven bliver pustet op med gas op til operationen, efter jeg var kommet i narkose).

Jeg var oppe om aftenen, da jeg havde fået at vide at jeg hurtigst muligt trods at jeg havde ondt i maven, skulle komme på benene, for at få gang i systemet igen. Så om aftenen kom jeg op og gik lidt mellem seng og stol og bord, tjekkede min e-mails og talt lidt med min medpatient Henrik som jeg lå på stue med (vi var i alt 13 danskere der denne dag blev opereret af dr. Dilleman!).

Han gik stue gang om aftenen og tjekkede alt var ok, og om hvordan operationen var gået osv. Jeg var meget tør i munden, men da vi kun blev ernæret og fik vand via drop og ikke måtte indtage så meget som et glas vand de første 2 dage efter operationen, måtte jeg nøjes med noget vandspray på flaske!!

Næste dag var jeg så ude at gå mine første gang ture, med mit drop stativ.  Vi blev for øvrigt tilset hver 6de time af sygeplejerskerne, som plejede vores så, gav os smertestillende osv.

VIGTIGT!   Man må ikke for smertestillende med acetylsyre (Ipren osv), kun Panodil, pga. du ikke har noget mavesyre at tage imod med bl.a. 10de juni på 3de dagen, var jeg så som den eneste af os 13 på toilettet første gang, og har været det 1-2gange om dagen siden (mine medpatienter var 1 uge efter stadig ikke kommet på toilettet pga. manglende indtag af Aloe Vera, kombineret med at nogle kom for sent op at gå pga. YNK!). Mine sår helede fantastisk og hurtigt, hvilket imponerede alle inklusiv kirugen DR Dilleman, takket være AloeGelly og Aloe First.

Søndag aften 10de fik jeg så mit første måltid mad, som blev indtaget med stor spænding, og efter 1 dl yoghurt og lidt the og vand + en fransk krydder, var jeg til min fornøjelse stop mæt, dvs. jeg nu kunne konstaterer at operationen virkede.

Mandag blev jeg udskrevet og tog tilbage på hotellet, jeg fik nogle sprøjter med (Pencilen og tabletter til at stabiliserer min mavesyre). Jeg købte nogle plaster og blev tilset tirsdag af en sygeplejerske på mit hotel, og onsdag kunne jeg så tage hjem, som et nyt menneske og klar til et nyt liv.

De første kunne jeg kun indtage flydende kost kombineret med tørt brød, som smuldrer let, eller leverpostej, fars,  eller andet som var nemt at fintykke.

Jeg har haft dumping 2 gange de første uger, da jeg slugte i stedet for at tygge (så kunne jeg lære det), det var ubehageligt men fortjent, og dog hurtigt overstået. Jeg har de sidste måneder kunne drikke samtidigt med jeg spiser, hvilket gør at jeg kan spise mindre pr måltid, men ellers ikke har jeg ikke haft nogen problemer. Jeg kan i dag spise og drikke alt, dog ikke så meget af gangen. Dvs. i skrivende stund ca. 3 dl, mod ca. 2 dl de første måneder.

Dog skal jeg være opmærksom på at pga. alt maden ryger direkte i tarmen og ikke bliver smeltet af nogen mavesyre, så optages f.eks. Alkohol meget hurtigere og f.eks. olie som fiskeolie tabletter, giver omgående tynd afføring!!

I skrivende stund dvs. 11de oktober 2007, har jeg reduceret min vægt fra 132.8kg til 108.4kg, dvs. ca. 24 kg og halvvejs mod min ideal vægt på 85kg. Gennemsnits vægttab vil være 30 % af ens kropsvægt, hvilket jeg dårligt turde tro på inden operationen, men kan nu erfarer at det mindst holder stik for mit vedkommende også. Jeg taber her på 5 mdr., ca. 750gr om ugen, trods at jeg nu kan spise en del mere end de første måneder.

Mit sociale liv er ligeså godt som tidligere, jeg tygger maden grundigt og derfor spiser jeg minimum maden ligeså langsomt som de øvrige omkring mig, dog spiser jeg væsentlig mindre.

Idet at jeg aldrig er sulten så tænker jeg heller ikke på mad længere, og kan sagtens gå forbi bagere og chokolade forretninger uden at tænke over det.

Jeg har mere energi end tidligere, da jeg ikke brænder så meget energi af til forbrændingen! Jeg har aldrig mere dårlig samvittighed over at synde, faktisk spiser jeg mere chokolade og andet usundt end tidligere, nu kan jeg jo i et vist omfang tåle det J

Jeg og ikke mindst min familie er en STOR bekymring mindre, og det har i særdeleshed lettet på omgangstonen imellem os. Jeg skal ikke bekymre mig om min vægt, da jeg ikke kan tage det på jeg taber igen, og kan derfor med glæde og trygt, smide mit store og gamle tøj ud og glæde mig over det nye og mindre tøj J Pga. min 130 cm bypass og mit indtag af mad, vil vægttabet bremse når jeg nærmer mig idealvægten, og derfor skal jeg ikke bekymre mig om at jeg ”forsvinder ”!! Min bypass er på 130 cm, dvs. at de første 130 cm tarm, er jeg ikke i stand til at kunne optage næring igennem, faktisk optager jeg pga. Bypassen, kun 70 % af mit nærings indtag, da tolvfinger tarmen først er koblet på 130 cm nede, og dermed først der, tilfører de enzymer som hjælper tarmen til at optage næringen!

Det er jo super positivt når vi taler om fedt og sukker, men en lille udfordring når vi taler om vigtige vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer som aminosyrer, sukkerstoffer, enzymer osv. Derfor skal jeg altid være opmærksom på hvad jeg indtager, da jeg jo ikke spiser ret meget af gangen og har let ved at glemme at spise mange gange om dagen, da jeg ærligt talt ikke har været rigtigt sulten siden før min operation og bare et glas vand så er jeg mæt.

Jeg kan svært forestille mig hvordan forløbet før, under og efter operationen kunne være forløbet hvis ikke det var pga. af nogle gode produkter fra Forever Living Products . Produkterne jeg vil dele mine erfaringer med, er produceret af verdens største producent af Aloe Vera og produkter fra Bierne, nemlig www.foreverliving.com  , som igennem 30 år har distribueret dem i nu 120 lande verden over, hvoraf 9 år her i Skandinavien.   

De har givet mig masser af energi,  og en yderst tolerant mave,  derudover nogle flotte helede sår, og masser af gang i fordøjelses systemet. Til enhver operation er det vigtigt at man har masser af energi og et godt immunsystem, så man hurtigere kan restituerer sig, og komme i gang igen.

Derfor er mit første og vigtigste produkt ren Aloe Vera Gel, på 96.2 % nænsomt forarbejdet ( stabiliseret), for at bevarer synergien imellem de næsten 200 virkestoffer, heriblandt 12 vitaminer, 20 mineraler og 18 aminosyrer, sapoiner, ligniner, enzymer mm.

Drikken, syre base regulerer fordøjelses systemet og kroppen, den er beroligende og stærkt udrensende. Den renser giftstofferne og affaldsstofferne ud af tarmene, så du optager næringen fra drikken og den øvrige mad optimalt, hvilket specielt efter en feks Gastric Bypass er uhyre vigtigt.

Idet at affaldsstofferne bliver renset ud, giver det samtidigt en både elasticitet i tarmene, og dermed kan du komme hurtigere i gang med at komme på toilettet efter operationen, som det også skete i mit tilfælde, hvor jeg allerede på 2nd dagen var på toilettet, og har været det op til 2 gange i døgnet siden.

Drikker man Aloe Gelen før operationen, er fordøjelses systemet toptunet og immunsystemet væsentligt styrket, og du vil have optimal energi. Fortsætter man efter operationen, vil man restituere sig hurtigere og tilfører masser af god næring, flydende. Drik Aloe Gel 3 mdr. før operationen og for altid hverdag efter operationen, drik et par liter de sidste 2 døgn inden operationen, så der er totalt renset ud!

Er operationen nærmere end 3 mdr. så drik ½ liter om dagen ugen op til, og ellers bare rigeligt og igen 1 liter om dagen de sidste par døgn inden.

fat photo

Andre gode kosttilskud:

Hvidløg og Timian tablet

Stærkt og kendt antioxidant.

Fields og Green tablet: Stærkt koncentrat af grøntsager, urter mm.   ( 3 tabletter dagligt udgør samme næring + sekundær næring, som 600 gr. grøntsager/frugt, hvilket er essentielt for os der umuligt kan indtage den mængde Grøntsager/frugt pga. vores lille mave.

Forever Living Products producerer de fineste og mest nænsomt forarbejdet Bi Produkter i verden, fra den kendte Sonoran slette i Arizona.

Bee Propolis : naturens egen antibiotika, som er kendt igennem tusinder af år, og som ikke skaber resistens!

Propolis er harpiks som bierne tygger og dermed tilfører vigtige enzymer, som gør at når de isolerer blandingen/propolis, på indersiden af kuben, så de dermed kan holde kuben steril og beskytte dem selv mod virus og bakterier.

Propolis er i dag kendt feks. i hostesaft, tyggetabletter som Gajoler osv.

Spis dem 1 mdr. før og efter operationen, som et godt supplement til at holde din krop så fri for onde bakterier osv. Som muligt!

Bi pollen den mest komplette næring du kan indtage fra naturen, indeholder alle næringsstoffer som f.eks. samtlige mineraler, vitaminer og Aminosyrer!!

Det er det bedste tilskud udover Aloe Gel du kan give kroppen, og vil sammen med Fields of Greens og Royal Gelly, give dig den bedste tænkelige start på dit nye liv efter operationen.

Royal Gelly: Bi Dronnings føde, som er super næringsrig, bl.a. et stærkt B komplex, som er kendt for sin beroligende og harmoniserende effekt på nerve og hormonsystemet.

Ubalance i nerve og hormonsystemet vil være naturligt, da det er et stort indgreb og en stor beslutning at få lavet en Gastric By Pass operation.   Derudover vil det være sådan at man ikke i 2-3uger inden operation, kan indtage den medicin man hvis det er tilfældet normalt vil få mod en evt. ubalance, og derfor vil Royal Gelly være et super godt supplement/alternativ.

Dernæst anbefaler jeg følgende pleje produkter:

Aloe Gelly: Geleen, fra Aloe Vera Barbedensis plante, som er kendt igennem de sidste 4000 år, for sin beroligende og plejende virkning, til f.eks. sårpleje.

Aloe First :  Ren Aloe Vera kombineret med masser af helende og beroligende urter, i  spray som forstøver Aloe Veraen på huden og til sårpleje.

Aloe Vera med Proplis som creme, rensende og helende creme som ikke indeholder vand, eminent til bl.a. tør hud.

Aloe sæbe: Plejende, rensende og beroligende luksus sæbe, som er uundværlig til rengøring af huden og sårene.

Aloe Lips: Aloe Vera baseret læbepomade med Jojoba oil, som er en langtidsvirkende og plejende pomade, som overgå alt hvad der findes på markedet af pomader, specielt vigtigt når vi taler om et tørt hospitals klima.

Aloe Heat Lotion: Dybdegående varme creme, som holder lang tid og virker helt nede i Epedermis, øger blodcirkulationen, tilfører dermed ilt og næring, som vil lindre enhver ømhed og stivhed.

Det var nogle af de mest relevante produkter, og jeg stiller mig gerne til rådighed hvis du skulle have nogle spørgsmål til produkterne eller hvis du har andre spørgsmål til din operation eller livet efter. Vigtigt er det at du har intet at miste i forbindelse med produkterne, da du kun betaler for de produkter du er tilfreds med.

Hvis du gerne vil igennem denne samme rejse, og opnå bla. mere sundhed i hverdagen, og få foretaget en fedmeoperation i udlandet – så anbefaler jeg helt klart at du hiver fat i Atef El-Kher fra KirurgiRejser.dk

Held og Lykke,
KIM M.